Rax Finance

Herfinanciering Rax Finance voor ER Capital NV

9 januari 2023

Herfinanciering Rax Finance voor ER Capital NV

Rax Finance heeft een financiering verstrekt van EUR 3.500.000 aan ER Capital NV voor de herfinanciering van twee kantoorpanden. De kantoorpanden zijn gelegen in Hoofddorp op het te herontwikkelen bedrijventerrein Graan voor Visch en in Delft op bedrijventerrein Delftech.

Het object in Hoofddorp heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van bijna 4.000 m² en staat momenteel leeg in afwachting van toekomstige herontwikkelingsplannen. Het gebied leent zich hier goed voor: in de gebiedsvisie van de gemeente zijn plannen opgenomen om 15.500 woningen te realiseren rondom het stationsgebied. Het pand in Delft heeft een oppervlakte van ruim 1.200m² en is thans volledig verhuurd met een langjarig huurcontract.

Polar Real Debt & Capital Advisory heeft ER Capital geadviseerd bij het tot stand komen van de financiering. Mobius Advocaten en Core Notariaat hebben Rax Finance op juridisch gebied bijgestaan.

De financiering is verstrekt met het nieuwe hypothekenfonds van Rax Finance: RAX RED III. Het fonds is op 1 januari van dit jaar van start gegaan en heeft reeds een volume van EUR 20 miljoen. Naast deze financiering zijn objecten in Lopik, Utrecht en Amsterdam Noord gefinancierd.

Rax Finance biedt onder meer financieringsoplossingen (en equity oplossingen) voor objecten waaraan waarde toegevoegd kan worden met betrekking tot verduurzaming, herbestemming, transformatie en invulling van leegstand. Ook het vrijmaken van in vastgoed geïnvesteerde liquide middelen behoort tot de mogelijkheden.

Interesse in onze manier van werken?

Ik wil graag advies

No image No image