Rax Finance

HERMON Heritage koopt en RAX Finance financiert CONCORDIA-gebouw Utrecht

25 mei 2023

HERMON Heritage koopt en RAX Finance financiert CONCORDIA-gebouw Utrecht

HERMON Heritage heeft in samenwerking met financier RAX Finance recentelijk de aankoop van twee van de vier gebouwen van het iconische Concordia-gebouw (ca. 10.000m2) in Utrecht afgerond. De verbouwing naar Hotel / Short-stay start al dit jaar.

HERMON, een toonaangevende vastgoedontwikkelaar gespecialiseerd in erfgoedbehoud, heeft ambitieuze plannen om het gebouw nieuw leven in te blazen en een levendige bestemming te creëren. RAX Finance, een vastgoedfinancier gespecialiseerd in ontwikkelings- en overbruggingsfinancieringen, heeft de aankoop van het object gefinancierd. HERMON heeft de ambitie om de restauratie en transformatie van het Concordia-gebouw te realiseren. Het doel is om de architectonische schoonheid en historische elementen te behouden en tegelijkertijd moderne voorzieningen toe te voegen.

Het Concordia-gebouw heeft een rijke geschiedenis en bevindt zich op een strategische locatie nabij het centrum van Utrecht (Oudenoord 330-370). Ooit diende het als kantoor voor levensverzekeringsmaatschappij Concordia, de verzekeringsmaatschappij van de katholieke arbeidersbeweging, welke is opgegaan in Reaal Verzekeringen en later als een van de schoollocaties van de Hogeschool Utrecht.

HERMON zal het centrale en monumentale, deel van het Concordia gebouw herontwikkelen tot een hotel met 40 kamers en 88 shortstay-appartementen, die geëxploiteerd zullen gaan worden door Corporate Housing Factory. De flankerende niet-monumentale delen worden door ontwikkelaar BPD gesloopt en zullen plaats maken voor eengezinswoningen en appartementen.

Met deze ontwikkeling begint een nieuw hoofdstuk voor dit prominente erfgoed in de stad. De eerste bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting al in de herfst van dit jaar van start gaan.

CEO Machiel van der Plas van HERMON: “Het gerenoveerde Concordia-gebouw zal een scala aan hoogwaardige accommodaties bieden, waaronder kamers en suites voor hotelgasten, volledig ingerichte appartementen voor kort verblijf en een restaurant. Dankzij de centrale ligging in Utrecht, in de nabijheid van belangrijke bezienswaardigheden, winkelcentra en zakelijke districten, zal het nieuwe gebouw een aantrekkelijke keuze zijn voor toeristen, zakenreizigers en expats. De transformatie van het Concordia-gebouw naar een hotel en short-stay accommodatie zal naar verwachting van de gemeente Utrecht een positieve bijdrage leveren aan de sfeer en de economie van de buurt en de de stad. Het hergebruik van dit historische gebouw zal niet alleen de stad verrijken met een unieke accommodatieoptie, maar ook de lokale werkgelegenheid stimuleren tijdens de renovatie- en exploitatiefase.”

Met deze ontwikkeling begint een nieuw hoofdstuk voor dit prominente erfgoed in de stad. De eerste bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting al in de herfst van dit jaar van start gaan. Alle partijen zijn verheugd over hun betrokkenheid bij dit bijzondere project en kijken uit naar een succesvolle herontwikkeling van het Concordia-gebouw.

(Bijgevoegd; luchtfoto Concordia pand Oudenoord 330, mei 2023)

Interesse in onze manier van werken?

Ik wil graag advies

No image No image