Rax Finance

Rax Finance financiert bedrijventerrein Cruquius voor Polderstaete

7 oktober 2020

Rax Finance financiert bedrijventerrein Cruquius voor Polderstaete

Rax Finance heeft met haar High Yield Fund op 2 oktober een financiering verstrekt van ruim EUR 5 miljoen. De financiering dient voor de aankoop van het derde cluster bedrijven op het terrein aan de Bennebroekerdijk. De eerste twee clusters waren reeds in eigendom. Het terrein heeft een oppervlakte van circa 66.000 m2. De opstallen bestaan uit bedrijfsruimten en kantoren. Deze historische terreinen waren voorheen in gebruik door diverse cementfabrieken. Momenteel zijn deze terreinen verhuurd aan diverse partijen, waaronder Dura Vermeer, Den Breejen Cruquius en Cementbouw.

Polderstaete BV is voornemens om het gebied gefaseerd te ontwikkelen naar woningbouw. De gemeente Haarlemmermeer heeft de Bennebroekerdijk aangewezen als versnellingslocatie voor gebiedsontwikkeling om het woningtekort in de gemeente op te lossen. Het is de bedoeling dat op deze locatie ca. 750 woningen worden gerealiseerd.

De financiering past goed in het financieringsbeleid van het Rax Finance High Yield Fund. Het terrein is in de huidige situatie goed te exploiteren, en heeft daarnaast meerwaarde door de toekomstige ontwikkelmogelijkheden. Doordat Rax Finance beide aspecten meeweegt bij het beoordelen van de kredietvraag, is zij goed in staat om dergelijke posities te financieren. Dat kon ook nog eens op daadkrachtige wijze: ondanks de complexiteit van de aanvraag was Rax Finance in staat om het gehele aanvraagproces in minder dan één maand tijd volledig af te ronden.

Polderstaete BV werd bij het aantrekken van de financiering bijgestaan door CBRE Debt & Structured Finance. Rax Finance werd bijgestaan door Van Doorne.

Interesse in onze manier van werken?

Ik wil graag advies

No image No image