Rax Finance

RAX Finance financiert Capricorn Capital Group ten behoeve van de revitalisatie van het kantoorobject gelegen aan Rijnzathe 6 in Utrecht De Meern

5 januari 2021

Rax Finance heeft aan een beleggingsentiteit van Capricorn Capital Group een 1e hypothecaire lening verstrekt ter grootte van EUR 5 miljoen ten behoeve van de revitalisatie van het kantoorobject gelegen aan Rijnzathe 6 te Utrecht De Meern.

Dit object van circa 10.000m2 bestaande uit vijf verdiepingen met ruime eigen parkeergelegenheid, wordt volledig gemoderniseerd en verduurzaamd tot hoogwaardige kantoorruimte en is daarmee een goed alternatief voor betaalbare kantoorruimte in Utrecht. Een deel van het object is reeds verhuurd aan Fujitsu. Bij het aantrekken van de financiering is Capricorn Capital Group bijgestaan door EY, HVG en Adelaer Financial Architects.

De financiering past goed binnen de financieringsstrategie van Rax Finance. Er wordt veel waarde toegevoegd door de revitalisatie en door de reeds gecontracteerde huurder is er reeds sprake van een stabiele cashflow. Met deze maatwerk financieringsoplossing is het voor Capricorn mogelijk om het object in een keer volledig te renoveren terwijl het object nog niet volledig is verhuurd. Door de professionaliteit en track record van Capricorn was Rax Finance graag bereid om mee te werken aan deze transactie. Het is de tweede financiering die Rax Finance aan Capricorn verstrekt.

Over Rax Finance

Rax Finance is een eind 2019 gestart Debt fund dat commerciële vastgoedfinancieringen in Nederland verstrekt. Met de specifieke in-house kennis van de vastgoedmarkt, de professionele aanpak en een efficiënte procesvoering, kan in korte tijd een transactie worden gesloten. Rax Finance beschikt over meerdere financieringsfaciliteiten waarmee zowel beleggingsfinancieringen als Bridge loans worden verstrekt.

Deze financiering voor Capricorn is de laatste lening die in 2020 werd verstrekt door Rax Finance. Daarmee heeft het Rax Finance haar doelstellingen voor 2020 ruimschoots behaald. Rax Finance heeft inmiddels circa 25 leningen met een totale omvang van meer dan EUR 80 miljoen verstrekt en naar het zich laat aanzien zal de leningportefeuille in 2021 meer dan verdubbelen.

Interesse in onze manier van werken?

Ik wil graag advies

No image No image