Rax Finance

RAX Finance financiert Capricorn Capital Group ten behoeve van de aankoop van het winkelcomplex gelegen aan Grote Markt 16/Vlamingstraat 18-24 in Den Haag

22 juli 2020

Rax Finance heeft aan een beleggingsentiteit van Capricorn Capital Group een meerjarige 1e hypothecaire lening verstrekt ten behoeve van de aankoop van circa EUR 15 miljoen van het winkelcomplex gelegen aan Grote Markt 16/Vlamingstraat 18-24 in centrum Den Haag.

Dit complex van circa 7.000m2 biedt plaats aan verschillende retailers, waaronder Zeeman, Bristol en Kruidvat. Ook bestaan er binnen het complex verschillende herontwikkelingsmogelijkheden, onder meer voor de verdiepingen. Bij de aankoop en financiering is Capricorn Capital Group bijgestaan door EY, HVG en Adelaer Financial Architects.

Capricorn: “De aankoop van het winkelcomplex met ontwikkelingsmogelijkheid past in de lange termijn strategie van Capricorn Capital Group om zich in een van haar investeringsprogramma’s te focussen op grootschalige binnenstedelijke residentiele ontwikkeling”

Rax Finance: “Deze financiering past goed binnen de investeringsstrategie van Rax Finance. Met deze financiering toont Rax Finance aan ook in deze marktomstandigheden open te zijn voor financieringen voor alle segmenten binnen het vastgoedlandschap waaronder Retail-beleggingen. Rax Finance kijkt voornamelijk naar de locaties, de professionaliteit van de investeerders en het businessplan. Wij hebben het vertrouwen dat de door Capricorn aangekochte locatie ook in een veranderend winkellandschap een sterke functie zal houden. Capricorn heeft aangetoond over een gedegen business plan te beschikken om in de komende jaren dit complex op een succesvolle manier te exploiteren en verder te optimaliseren. Wij kijken uit naar de ontwikkeling hiervan.”

Rax Finance is een eind 2019 gestart Debt-fund dat commerciële vastgoedfinancieringen in Nederland verstrekt. Met de specifieke in-house kennis van de vastgoedmarkt, de professionele aanpak en een efficiënte procesvoering, kan in korte tijd een transactie worden gesloten. Rax Finance beschikt over meerdere financieringsfaciliteiten waarmee zowel beleggingsfinancieringen als Bridge loans worden verstrekt. Rax Finance mikt met name op financieringen met hoofdsommen tussen EUR 1 en 25 miljoen per lening.

Interesse in onze manier van werken?

Ik wil graag advies

No image No image