Rax Finance

Rax Finance financiert Fase 2 van De Meelfabriek in Leiden

7 juli 2021

Rax Finance financiert Fase 2 van De Meelfabriek in Leiden

Op 1 juli heeft Rax Finance een lening verstrekt aan Van der Wiel Groep uit Noordwijk om de volgende fase van de transformatie van De Meelfabriek in Leiden te financieren. Het Meelfabriek terrein wordt herontwikkeld van een voormalig industrieel terrein – waarvan tien rijksmonumenten - tot een dynamisch, high-end complex met woningen, hotel, wellness, winkels, kantoren en ruimte voor kunst en cultuur, van in totaal ca. 55.000 m2 BVO. Het project wordt gezien als een schoolvoorbeeld van innovatieve gebiedsontwikkeling, door het volste respect te tonen voor het aanwezige monumentale erfgoed in combinatie met verregaande duurzaamheid en innovatie.

Een groot deel van het project is al gerealiseerd en nu wordt met de volgende fase van het project gestart. De financiering van Rax Finance heeft betrekking op bouw en realisatie van in totaal 55 appartementen in het monumentale ‘Meelpakhuis’ en de nieuwbouw ‘Silotoren’, waarin luxueuze lofts, appartementen en enkele penthouses worden gerealiseerd met uitzicht op het water. Met deze financiering heeft Rax Finance een maatwerk oplossing geboden die Van der Wiel Groep in staat stelt op voortvarende wijze verdere invulling te geven aan het realiseren van de woontorens.

Rax Finance is er trots op een bijdrage te leveren aan de realisatie van dit prachtige project waarin een bijzonder en historisch terrein een nieuwe toekomst wordt gegeven.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Interesse in onze manier van werken?

Ik wil graag advies

No image No image