Rax Finance

Rax Finance financiert woontoren in MIX Amsterdam

11 maart 2024

Rax Finance financiert woontoren in MIX Amsterdam

In Stadscentrum Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West is de bouw van MIX Amsterdam in volle gang. Dit kwalitatief hoogwaardige nieuwbouwproject van ontwikkelaar MRP omvat 528 appartementen, waarvan 85 gefinancierd zijn door Rax Finance.

MIX Amsterdam is onderdeel van diverse gerealiseerde en nog te realiseren ontwikkelingen in en rondom het stadscentrum waarmee duizenden woningen worden toegevoegd aan dit gebied. Sustainable Capital Group heeft de financiering op dit project voor MRP gearrangeerd.

MRP: Pionier in duurzame gebiedsontwikkeling

Met de realisatie van MIX Amsterdam toont MRP zich wederom een voorloper in duurzame mixed-use gebiedsontwikkelingen met een scherpe focus op het creëren van kwalitatieve en leefbare gebieden.

Bart Meijer, CEO MRP: “We zijn blij met de financiering van RAX en de expertise van Sustainable Capital Group. MIX Amsterdam is een goed voorbeeld van onze ambitie om een kwalitatieve, duurzame en diverse woon- en werkomgeving te realiseren voor toekomstige generaties in het bruisende Stadscentrum Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West.”

Door slimme keuzes te maken en innovatie toe te passen wordt de impact van de gebouwde omgeving geminimaliseerd en de leefbaarheid voor de mensen vergroot. Naast de uiterst gunstige energieprestaties en duurzaam materiaalgebruik is er in MIX Amsterdam ook veel aandacht voor de “S” van ESG. De groene binnentuin is openbaar toegankelijk en stimuleert interactie tussen de mensen. Daarnaast draagt de groene binnentuin bij aan de klimaatbestendigheid en biodiversiteit van de wijk.

Financiering door Rax Finance gearrangeerd door Sustainable Capital Group

Rax Finance is een financier die zich kenmerkt door haar korte doorlooptijden en het meedenken met de ondernemer. De financiering voor de 85 woningen in MIX Amsterdam is tot stand gekomen in samenwerking met Sustainable Capital Group, een financieel adviseur die zich richt op duurzame projecten. Rax Finance is juridisch bijgestaan door Mobius Advocaten.

Nechemja de Bruijn, Partner RAX Finance: “Rax Finance is verheugd om met de financiering bij te dragen aan het realiseren van het mooie en duurzame project MIX Amsterdam waarbij honderden nieuwe woningen aan de woningvoorraad in het stadscentrum worden toegevoegd.“

Bouw door Heddes Bouw & Ontwikkeling

De bouw van MIX Amsterdam is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling. Het project omvat naast de 528 woningen, waarvan 162 sociale huur, ook circa 4.000 m² commerciële ruimten. De openbare fietsenstalling biedt plaats aan ruim 400 fietsen en er komen 382 nieuwe parkeerplaatsen in de openbare parkeergarage, die in directe open verbinding staat met de al gerealiseerde openbare parkeergarage Parking Nieuw West van MRP. Op de begane grond komen winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum het Verhalenhuis. Het Verhalenhuis krijgt een breed en actief programma voor de buurt en wordt een open en toegankelijke ontmoetingsplek. De oplevering van het project is gepland in 2027.

Toonaangevend voorbeeld van EU-taxonomie conforme vastgoedontwikkeling

MIX Amsterdam wordt gebouwd volgens de richtlijnen van de EU-taxonomie. Deze taxonomie fungeert als een classificatiesysteem dat bepaalt welke economische activiteiten als ‘duurzaam’ worden beschouwd. De ontwikkeling van MIX Amsterdam draagt daarmee wezenlijk bij aan de verduurzaming van de Nederlandse woningbouw. Rogien Averink, Associate partner Sustainable Capital Group: “We zijn trots op onze samenwerking met MRP voor dit unieke project. MIX Amsterdam is een toonbeeld van hoe we de gebouwde omgeving kunnen verduurzamen en tegelijkertijd comfortabele en betaalbare woningen kunnen creëren. We waarderen de snelle en pragmatische instelling van Rax Finance en MRP, waardoor we deze deal soepel en efficiënt konden realiseren.”

Project MIX Amsterdam belichaamt de toenemende focus op duurzaamheid binnen de Nederlandse woningbouwsector. De 85 door RAX Finance gefinancierde, energiezuinige woningen illustreren deze trend. Door de samenwerking met Sustainable Capital Group en de toewijding van alle betrokken partijen wordt er met MIX Amsterdam gebouwd aan een duurzame toekomst.

MIX Amsterdam is ontwikkeld door MRP in samenwerking met Gemeente Amsterdam, ontworpen door de Architekten Cie., realisatie door Heddes Bouw & Ontwikkeling, projectmanagement tijdens de bouw door Drees & Sommer.

Interesse in onze manier van werken?

Ik wil graag advies

No image No image