Rax Finance

Vijfentwintigste lening voor Rax RED III

19 maart 2024

Vijfentwintigste lening voor Rax RED III

Rax RED III BV heeft haar 25e lening verstrekt. Het fonds is het derde vastgoedfinancieringsfonds van Rax Finance en is gestart in januari 2023. Sinds de start van het fonds is voor circa EUR 130 miljoen aan financieringen verstrekt. De 25e financiering is verstrekt aan Lekkerkerker Groep.

Lekkerkerker Groep is een in 1986 opgericht familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het reviseren van zuivelverwerkings- en verpakkingsmachines en in het produceren van zuivelproducten. De onderneming is gevestigd in twee bedrijfspanden op het bedrijventerrein De Copen in Lopik. Eén van de objecten wordt wordt herontwikkeld voor diverse uitbreidingen binnen de zuivelproductie die Lekkerkerker in gebruik gaat nemen.

Eind 2022 heeft Rax Finance een herfinanciering voor het bedrijfspand aan de Handelsweg 2-4 te Lopik verstrekt. De financiering is recentelijk uitgebreid ten behoeve van het object aan de 1e Industrieweg 13 te Lopik. Dat object heeft nu een oppervlakte van 2125m2 VVO en er wordt ca. 1140m2 aan toegevoegd, onder voorbehoud van het verlenen van de benodigde vergunningen. Rax Finance neemt de bestaande bancaire financier uit en verzorgt de financiering van de nieuwbouw.

Core Notariaat heeft Rax Finance op juridisch gebied geadviseerd. Lekkerkerker Groep is voor deze transactie begeleid door ICC Consultants.

Rax Finance heeft ervaring met het financieren van bedrijfsruimten in eigen gebruik en heeft diverse mogelijkheden voor het financieren van verbouwingen en nieuwbouw. Daarnaast kan ook werkkapitaal gefinancierd worden. Alle leningen worden verstrekt op basis van hypothecaire zekerheid.

Interesse in onze manier van werken?

Ik wil graag advies

No image No image